poslouchej on-line

DUA LIPA - IDGAF

Právě vysílá: Lukáš Mercl


Zajděte na gastronomické zážitky na Fresh Festival do Pardubic!

01.06.2018 14:56

Zajděte na gastronomické zážitky na Fresh Festival do Pardubic!

Vyplňte alternativní text V Pardubicích se velká kulinářská show odehraje od soboty 16. do neděle 17. června 2018, hlavní program se uskuteční na dostihovém závodišti.

Na Černé Hoře pro vás máme volné vstupenky! Sledujte naše vysílání!


Gurmánský festival dobrého jídla a pití přichází letos do Pardubic již po šesté. Jak je pro tuto událost řadu let zvykem, půjde opět o velkolepý víkend, doslova nabitý špičkovým programem, skvělou gastronomií, známými tvářemi a hlavně všudypřítomnou pohodou. Svým podtitulem „MILUJEME DOBRÉ JÍDLO!“ se zaměří na prezentaci nejvyšší domácí i zahraniční gastronomie.

medvědí boršč

krajta s Tikka Masala curry

krokodýlí popcorn


Vyplňte alternativní text Extrémní catering na Beko Fresh festivalu 

Pokud jste se s podobným výrazem ještě nesetkali, vězte, že se pod tímto názvem skrývá opravdu nevšední zážitek pro vaše chuťové pohárky.

Tento styl zážitkové gastronomie pracuje s exotickými, ne příliš dostupnými typy mas a ingrediencemi, které si v klasické restauraci běžně neobjednáte. V minulých letech se návštěvníci Fresh festivalu mohli setkat s úpravou žáby, barakudy nebo velblouda, a i letos se mohou těšit na podobně rozmanité menu.

Světem extrémního cateringu provede všechny nadšené experimentátory majitel firmy Husí játra Filip Töpfer. Filip je úspěšný podnikatel a přední odborník v oblasti obchodu s prémiovým masem a luxusními potravinami. Ve stánku Extrémní catering se společně s celou řadou mladých ambiciózních kuchařů, včetně šéfkuchaře Tomáše Drastíka, nebojí používat jak moderní metody, tak extrémní suroviny. Ve své práci kombinuje exotická masa, ale i byliny a koření, které jsou pro dané recepty typické.

KDE SE EXOTI BEROU?

Filipa Töpfera jsme se zeptali, co si pro nás tentokrát v extrémním cateringu přichystali a odkud zkrátka takový sortiment pochází? „Na festivalovém menu se tentokrát objeví medvěd, který je ze Slovinska, buvol z východomaďarské puszty, vietnamskou krajtu a krokodýla ze Zimbabwe,“ uvedl Töpfer.

Vyplňte alternativní text bůvolí burgerEXTRÉMNÍ MENU ze stánku Extrémního cateringu

  • Medvědí boršč se zakysanou smetanou
  • Buvolí burger se zauzenou lanýžovou majonézou
  • Krajta s thajským curry a kokosovým mlékem
  • Krokodýlí popcorn s kukuřičnou chipotle salsou

A není vybrané maso ze zvířat, která budou v menu obsažena chráněno? „Pro festivalové menu s tématem extrémního cateringu jsme vybrali maso sice vzácných, nicméně nechráněných zvířat,“ objasnil Töpfer. „Většinou jde o regulovaný odstřel zvířat, která jsou v daném regionu, kde se nachází, buď přemnožená, nebo existují i jiné důvody povolené regulace, jako je například agresivita. Taková nabídka masa není běžná a je velmi úzkoprofilová, proto jde ve finále o poměrně nákladné jídlo a není ho moc. Například medvěd má i speciální certifikát, který dokládá jak schválený odstřel, tak pravost medvědího masa,“ poznamenal Töpfer.

ESA ŽIVÝCH SHOW NA BEKO FRESH FESTIVALU 

Kromě extravagantních pochoutek se ale během čtyř víkendů představí také to nejlepší z klasické kuchyně nebo zahraničních delikates a chybět nebudou ani živá show pod vedením věhlasných šéfkuchařů, jakými jsou Zdeněk Pohlreich, Roman Paulus, Marcel Ihnačák, Roman Vaněk, Ivan Vodochodský. Propojení kvalitního vína s jídlem přiblíží Kamil Piálek a v molekulární mixologii plné barev vystoupí Tomáš Kubíček. Za Pilsner Urquell vystoupí profesionálové Václav Berka, Pavel Zítek nebo Vojtěch Homolka. Provoněnou show s výbornou kávou předvede Roberto Trevisan. Prvorepublikovou gastronomii představí šéfkuchař Radek David.

Pokud se budou chtít návštěvníci do programu aktivně zapojit, jsou pro ně připraveny kulinářské workshopy a přednášky. Hlasováním si můžou zvolit top restauraci jejich regionu nebo prostě jen degustovat z nepřeberného množství jídla, piva, vína a dalších lahůdek.


Program sobota 16.6.

Program neděle 17.6.


 

Další informace najdete na festival.fresh.iprima.cz/pardubice/



PŘEDPOVĚĎ POČASÍ NA NEJBLIŽŠÍ DNY

  • Středa polojasno 26°C
  • Čtvrtek skorojasno 28°C
  • Pátek skorojasno 30°C
  • Sobota polojasno 28°C
In-počasí

Dnes má svátek Hana

Lipo živě ve studiu Černé Hory!

Lipo živě ve studiu Černé Hory!

Lipo u nás ve studiu živě nahrál svoji novinku Svoboda.

Pekař živě ve studiu Černé Hory!

Pekař živě ve studiu Černé Hory!

Song Ještěže z živého akustického hraní u nás ve studiu.

Support Lesbiens naživo u nás ve studiu!

Support Lesbiens naživo u nás ve studiu!

Mrkněte na živou akustickou verzi Movin' on!

Poetika naživo ve studiu Černé Hory!

Poetika naživo ve studiu Černé Hory!

Poetika akusticky se songem Za oponou!

Rybičky 48 živě u nás ve studiu

Rybičky 48 živě u nás ve studiu

Poslechněte si akustickou verzi songu Ženy z našeho studia!

Pokáč živě ve studiu Černé Hory!

Pokáč živě ve studiu Černé Hory!

Do studia za námi dorazil Pokáč, mrkněte na video!

Márdi z Vypsané Fixy u nás živě ve studiu!

Márdi z Vypsané Fixy u nás živě ve studiu!

Do studia za námi dorazil Márdi se songem Limity!

Sebastian živě ve studiu Černé Hory!

Sebastian živě ve studiu Černé Hory!

Sebastian se songem Vesmírná v akustické verzi!

Marek Ztracený živě na Černé Hoře!

Marek Ztracený živě na Černé Hoře!

Marek nahrál akusticky v našem studiu svůj song Léto 95!

Slza u nás zahrála živě, podívejte se!

Slza u nás zahrála živě, podívejte se!

Kapela Slza u nás nahrála akustickou verzi songu Holomráz!

© 2018, RÁDIO ČERNÁ HORA – všechna práva vyhrazena

Webové stránky vytvořila eBRÁNA s.r.o.

Nahoru ↑